BRUZZ: Schaarbeek breidt toepassingsgebied sportcheques uit

(c) Marc Gysens ​De Schaarbeekse sportcheques, die jongeren korting geven bij een sportclub, kunnen voortaan ook gebruikt worden voor VGC-sportactiviteiten. De cheques worden maximaal 60 in plaats van 50 euro waard. Ook meerderjarige jongeren, tot 21 jaar, kunnen ze nu aanvragen.

Bevoegd schepen van Sport Sait Köse (DéFi) lichtte de uitbreidingen woensdagavond toe op de Schaarbeekse gemeenteraad. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd door meerderheid en oppositie.

Voortaan - en met terugwerkende kracht nog voor dit schooljaar - kunnen ouders een sportcheque aanvragen met een waarde van 60 in plaats van 50 euro. Die kunnen ze nu ook gebruiken voor sportactiviteiten van de VGC, bijvoorbeeld in de Schaarbeekse VGC-sporthal Emmanuel Hiel. Tot nu toe kon de cheque enkel gebruikt worden voor het lidmaatschap van sportclubs, maar in Schaarbeek zijn er heel weinig Nederlandstalige clubs. De VGC daarentegen heeft er een bloeiende sportwerking.

"Met deze uitbreiding komen veel meer Nederlandstalige sportlessen in aanmerking voor terugbetaling", zegt Vlaamse schepen Adelheid Byttebier (Groen/Ecolo) aan BRUZZ.

Ze benadrukt als Gelijke Kansen-schepen dat het systeem van dubbele sportcheques voor meisjes bewaard blijft. Schaarbeekse ouders vroegen in het afgelopen schooljaar, het eerste waarin sportcheques konden worden aangevraagd, veel meer cheques voor jongens dan voor meisjes aan. Daarom geeft de gemeente sportende meisjes twee cheques in plaats van één.

Tot slot kunnen voortaan ook Schaarbeekse jongeren tot 21 jaar van de cheques gebruikmaken. Tevoren was de maximale leeftijd 18 jaar.

Tags: