BRUZZ: Schaarbeek viert vrouwendag met banket

Om Internationale Vrouwendag te vieren, organiseert de gemeente Schaarbeek een groot banket aan het Huis van de Vrouw in de Josaphatstraat,

waarbij alles gemaakt is door vrouwen, van de tafels tot de maaltijden. 'Nog al te vaak worden de talenten van vrouwen niet gevaloriseerd',

zegt de Schaarbeekse schepen voor Gelijke Kansen Adelheid Byttebier (Groen). 

Het Huis van de Vrouw in Schaarbeek, een socio-cultureel centrum dat de emancipatie van de vrouw als uitgangspunt heeft, is uniek in het Brussels gewest. De gemeente Schaarbeek wil met het centrum de talenten van vrouwen ontwikkelen met diverse activiteiten, zoals technische lessen, computercursussen en creatieve workshops. Tegelijk wil ze op die manier vrouwen meenemen in een verhaal van gelijke kansen en veiligheid op straat. De Internationale Vrouwendag is de bekroning van een jaar werk. 

Het banket moet een feestelijke viering worden van de werking van het huis, dat sinds het begin in 2010 steeds succesvoller werd. In 2016 kwamen er 13.000 mensen over de vloer, drie jaar eerder nog maar 7.000. 

Byttebier maakt van de gelegenheid gebruik om ook het Schaarbeekse charter tegen seksisme opnieuw onder de aandacht brengen. "We willen Schaarbeek tonen als een gemeente waar je mag zijn wie je wil zijn en waar de publieke ruimte werkelijk van iedereen is", zegt de schepen. 

Schaarbeek

08/03/2017 - 06:16

TD © BRUZZ

Tags: 

Datum agenda: 

donderdag, maart 9, 2017