SALON BOMBARDON GOES CLASSIC 2/02/2018 20.00u

​Opnieuw wordt het salon van pianist Kim Van den Brempt omgetoverd tot een multimediaal podium waar tijden elkaar kruisen, kunsten mekaar bestuiven en Jan Bossier het publiek doorheen deze wonderlijke werelden gidst.

Het derde deel van dit drieluik is het onvermijdelijke vioolrecital. Na het eerder lied- en pianorecital zal Kim Van den Brempt samen met violiste Claire Bourdet ‘la petite phrase’ uit de ingebeelde sonate van Vinteuil vormgeven. Proust beschreef op onnavolgbare wijze hoe de muzikale perfectie en het emotionele effect van dat ene zinnetje een onuitwisbare indruk had nagelaten op het hoofdpersonage uit ‘à la recherche du temps perdu’. Claire en Kim zullen ons in dit recital terug katapulteren naar de belle epoque met muziek van Debussy (de vioolsonate) en Chausson (poème). Maar tegelijk zullen ze het publiek verrassen met hedendaags en experimenteel werk gebaseerd op een schilderij van kunstschilder Bart Vandevijvere. Als kers op de taart zal ‘special guest’, contrabassist Paul van Gysegem, hen vervoegen om het concert te beëindigen met een improvisatie gebaseerd op zijn beeldhouwwerk ‘fait voile vers le soleil’ dat op zijn beurt dan weer een hommage is aan Karlheinz Stockhausen.

Tijdens de leesclub ‘Boekenboudoir +’ ging een groep gemotiveerde Schaarbekenaren de uitdaging aan om de volledige cyclus van ’À la recherche du temps perdu’ van Marcel Proust te lezen. Deze literaire reis ademt de geest van de intellectuele Salons van weleer en gaf goesting in meer. Maar dan anders. En op muziek. Kom het resultaat savoureren gelijk een Madeleineke.

Reserveren is verplicht want de plaatsen zijn beperkt.

Dat kan per mail: bibliotheek@schaarbeek.be, of telefonisch: 02/245.32.90  ter attentie van Irène De Grande.

Datum agenda: 

vrijdag, februari 2, 2018