Schaarbeekse bib sluit twee weken voor herinrichting

“Met de nieuwe indeling kunnen nog meer volwassenen en kinderen zelfstandig op ontdekking gaan en rustig te genieten van onze boeken, cd’s en dvd’s,” zegt bibliothecaris Ingrid Lemaire. Maar daarvoor sluit de bib na de Paasvakantie twee weken haar deuren, tussen 16 april en 27 april 2018. Het officiële openingsfeest is een week later gepland op 5 mei tussen 10u en 13u.

Tijdens de sluiting komen er nieuwe meubels voor de jeugdafdeling, een heldere inrichting, een duidelijkere signalisatie én een nieuwe collectie aan mangastripverhalen, dwarsliggers en documentaires op dvd. “De meubels worden letterlijk helderder, we verplaatsen enkele afdelingen, en de boeken zetten we zoveel mogelijk op ooghoogte. We creëren maximaal kansen om boeken te ontdekken het en leesplezier van groot en klein aan te wakkeren,” voegt Lemaire toe.

De bibliotheek van Schaarbeek is, na Muntpunt, de grootste van het Brussels Gewest en krijgt jaarlijks meer dan 55.000 bezoekers over de vloer. Dit zijn individuele uitleners maar ook schoolklassen, rondleidingen aan anderstalige nieuwkomers, deelnemers aan de activiteiten van de kinder- en jeugdwerking, … “Het is een uitdaging om elke dag opnieuw een aanbod te creëren op maat van zoveel mogelijk Brusselaars. We werfden daarom een extra educatieve medewerker aan en zetten nog meer in op onze jeugdwerking. Onze bib heeft een sterke naam en die willen we absoluut behouden,” besluit schepen van Nederlandse Cultuur, Adelheid Byttebier (Groen).

Tags: